Banánové flapjacky


Co jsou to flapjacky? Je to anglická ovesná tyčinka a u nás se prodává  podle mě v obřích rozměrech. Já jsem udělala menší, můžete si je nakrájet do jakých tvarů chcete. Můžete si do nich dát co chcete, variant je spousta  - s kousky oříšků, čokolády, sušeného ovoce (pro mě ne, děkuji :D) se skořicí, s ochuceným proteinem ... No prostě co vás napadne, to tam hoďte.

Základem tyčinky je nějaká tekutina, do které nasypete vločky a pečete. V originálním receptu bývá rozpuštěné máslo a cukr ale to podle mě není úplně nejvíc zdravé (já se hrozně zajímám o zdraví, že jo), takže radši kokosový olej nebo třeba místo použijte třeba jablečný protlak nebo nějaký sirup - já příště zkusím určitě javorový. Recept je super lehký a příprava zabere tak 3 minuty. Pojďme na to. Jo a pokud nechcete banánový, tak tam nedávejte banán, je tam hodně cítit.

Ingredience:

250 g ovesných vloček
2 banány
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce proteinu
2 lžíce kokosového/třtinového cukru
tabulka hořké čokolády

Postup:

1. Olej zahřejeme spolu s arašídovým máslem a dobře promícháme.
2. Rozmačkaný banán smícháme s vločkami, proteinem a cukrem a promícháme. Nakonec přilijeme směs z oleje a arašídového másla a ještě jednou promícháme.
3. Pečeme 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Necháme vychladnout a můžeme ozdobit čokoládou nebo arašídovým máslem.

4 komentáře:

  1. Hmm, je to moc dobrý! :D Tvoje videa mám stejně nejradši :)) A na proteinový tyčinky se chystám už dlouho, ale potřebuju si nejdřív pořídit nějaký neochucený protein. Jaký používáš ty?

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to fakt moc chutně. Mě na tomhle baví to, že to funguje jako cukroví ke kávě, kterou nám vozí nejlepší pražírna kávy, ale zároveň to funguje i jako rychlý snack na cesty, když jdete třeba na výlet nebo do auta, když někam jedete. Fakt taková rychlovka, která se dá různě upravovat, a přitom vždycky výborně chutná. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Banánové flapjacky jsou bezvadnou volbou pro zdravou a lahodnou svačinu nebo rychlou snídani. Kombinace sladkého banánu, ovesných vloček a dalších ingrediencí vytváří chutný a vydatný pokrm, který dodá energii na celý den. A když potřebuji ještě víc energie, tak sáhnu po přírodním doplňku stravy Krupa Kratom. Ten mým flapjackum přidá správný říz.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)