Vegan Tiramisu

Tento dezert je velmi jednoduchý a taky velmi dobrý. Nejtěžší na tom je sehnat vegan piškoty. Můžete se pokusit si upéct piškoty sami, ale to už nebude tak rychlý a jednoduchý :D  Jestli si říkáte, jaktože krém ztuhl, je to tím kokosovým olejem, funguje trochu jako želatina.

Ingredience:

150 g namočených kešu oříšků
250 g tuhé části kokosového mléka z plechovky
50 g kokosového oleje
5 lžic oblíbeného sladidla
balíček jáhlových piškotů
káva na namáčení
lžíce kakaa
lžička instantní kávy

Postup:

1. Scedíme kešu oříšky a nahážeme spolu s mlékem, sladidlem a kokosovým olejem do mixéru/foodprocessoru a roumixujeme na hladký krém.
2. Uvaříme si kávu a namočíme do ní piškoty postupně, které skládáme do skleničky nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Piškoty postupně zaléváme krémem.
3. Dáme ztuhnout do ledničky přes noc. Nakonec smícháme kakao s kávou a tiramisu před podáváním posypeme.




4 komentáře:

  1. Vypadá užasně , rozhodně zkusím...
    Na mé strance je giveaway , budu ráda, když se zapojíš..

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá super! Zkoušela jsem tiramisu jednou s banánem (aby to drželo..) a bylo to taky dobrý.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Market, z kolika plechovek je asi ten kokosový krem- ať vím,kolik nakoupit :). Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja som robila z jednej plechovky :)

      Vymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)